Kapat

Evlilik günü, bir çiftin göz önünde olduğu en özel ve unutulmaz anlarından biridir. Her detayın ayrı ayrı düşünüldüğü ve kusursuz olması istenen bugün de, tercih edilen aksesuarlarda oldukça önemlidir. Bu özel günün en önemli ve özel aksesuarlarından biride, gelin çiçekleridir.Gelin çiçekleri doğru renklerin ve renk tonlarının kullanıldığı, gelinin zevkini yansıtan çiçeklerdir. Aynı zaman da gelin çiçeği renk tercihlerinin yanı sıra renklerin birbiriyle uyumlu olması da oldukça önemlidir. Bu çiçeklerde, renkler arasındaki uyum ve renklerin kombinasyonu oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur.

gelin-cicegi-nedir-renk-secimi-nasil-yapilir.jpg

Gelin çiçeğinin, bu özel ve anlamlı günün ruhunu yansıtabilmesi için renkler dışında çiçeklerin türleri de oldukça önemlidir. Gelin çiçeği tercihi yaparken, mevsimlere uygun türlerin tercih edilmesi hem doğallığı bozacak bununla beraber bir bütünlük oluşmasını sağlayacaktır.Yaz günlerinde gelin çiçeklerinde açık ve canlı renkler tercih edilirken, kış günlerinde koyu renkler tercih etmek oldukça doğru bir hareket olacaktır.

Bununla beraber çiftin hikayesine ve düğün konseptine uygun çiçekleri tercih etmek, ana renk lerden faydalanmak, anın unutulmaz olmasını sağlayacaktır. 

Düğün sezonu yaklaşırken hiç şüphesiz ki,gelinleri en çok heyecanlandıran detaylardan biri gelin çiçekleridir. Her gelin hayatında bir defa bu çiçeğe sahip olacaktır. Bu sebeple,gelin çiçeklerine olağanüstü bir özen gösterilmektedir. Gelin çiçekleri tasarlanırken, boyutlarının yanı sıra renkleri büyük önem taşımaktadır.

Çünkü renklerin psikolojik etkileri oldukça fazladır. Kırmızı, sarı, pembe, beyaz, turuncu gibi birçok renkten faydalanarak hazırlanabilen bu özel gün çiçekleri, gelinlerin bu anlamlı gününde onlara şahane bir eşlikçi olmaktadır.

Gelin Çiçeği Seçimi Nasıl Yapılır ?

Kadınlar için en özel gün şüphesiz ki düğün günleridir. Bu sebeple düğün ile ilgili her detay ince ince işlenerek tasarlanmaktadır. Düğünde,çiftin kusursuz bir şıklığa sahip olması ve davetliler arasında boy göstermesi oldukça önemlidir. Gelinlik,kadınların şık ve gösterişli gözükmesini sağlayacak olsada, kusursuz görüntü için tek başına yeterli olmayacaktır. Gelinlik dışında gelinin saçı ve makyajı,duvak, aksesuarlar ve en önemlisi gelin çiçeği oldukça mühim bir yere sahiptir. Kusursuz bir görüntü için tüm ürünler, birbiriyle bir bütünlük ve uyum sağlamalıdır.

Gelinler için düğün günlerinde oldukça özen gösterilerek seçilen aksesuarların başında gelin çiçekleri gelmektedir. Çünkü bu çiçekler sayesinde, muazzam bir şıklık elde edilmektedir. Gelin çiçeği seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok kriter bulunmaktadır.

Sizlerde gelin çiçeği seçenekleri için bizlerle iletişime geçebilir, sizin için özel ve önemli olan bu günde gelin çiçeği siparişi vererek, bu özel günde şahane bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Çiçek buketi siparişi verirken dikkat etmeniz gereken kriterler ise şu şekildedir;

Seçilecek olan gelin çiçeğinin, gelinlikle muazzam bir bütünlük yakalaması gerekmektedir. Çünkü gelin çiçeği gelinlikle uyum içerisinde olmazsa,şık bir görüntü yakalanması mümkün değildir. Seçi ecek olan gelin çiçeğinin,renk seçimi ve modeli gelinle uyum içerisinde olmalıdır. Gelinliğe uygun bir çiçek seçiminde bulunmak,unutulmayacak bir düğün günü yaşamanıza sebep olacaktır.

Aynı zamanda gelin çiçeği seçimi yapılırken, düğünün yapılacağı ortam ve mekânda oldukça  önemlidir. Genel olarak kır düğünlerinde, canlı ve rengarenk gelin çiçekleri tercih edilirken kapalı alanlar için daha soft ve sade çiçekler oldukça uygun olacaktır.

Son olarak gelin çiçeği gelinin saç modeli ile bir uyum içerisinde olmalıdır. Çünkü gelin çiçeği tercihi yapılırken, küçük yada büyük her ayrıntıya dikkat edilmelidir. Gelinin saç modeli gelin çiçeği üzerinde büyük bir öneme sahiptir. Gelin çiçeği,saç modelini ortaya çıkaran en önemli unsurlardan biridir. Düğünde dağınık ve daha günlük bir saç tercih edenler için genel olarak küçük boyutlarda gelin çiçekleri uygun olacaktır. Toplu ve daha net saç modelleri için ise daha büyük boyutlara sahip çiçekler doğru tercihler olacaktır. 

Düğün gününde, gelinin rahatlığı oldukça önemli bir faktördür.Bu sebeple gelin çiçeği tercihi yapılırken gelinin taşımada zorlanmayacağı ve kolaylıkla taşıyabileceği çiçekler tercih edilmelidir. Son olarak gelin çiçeği tercihlerinde, mevsime ve havaya uygun olan çiçekleri tercih etmek göz önünde bulundurulması gereken önemli bir detaydır.

En Güzel Gelin Buketi Önerileri

Çiftler için en özel günlerden biri olan düğün günü, uzun sürelerde tasarlanan ve kusursuz bir görüntü elde etmek için çabalanan önemli günlerden biridir.Gelin çiçeği, gelinlerin sevdikleri konsep te uygun ve tasarımla bütünlük oluşturacak şekilde tercih edilmelidir. 

Tasarımıyla göz kamaştırıcı olan gelin çiçekleri, şık buketlerle aranjman haline getirilerek düğün gününde, gelinlerin taşıyacağı şahane eşlikçiler haline getirilmektedir.

Gül Buketleri 

Hiç şüphesiz ki kırmızı başta olmak üzere farklı birçok rengi ile tasarlanan gül buketleri, kadınlar için en özel günlerinden biri olan düğün günlerinde, zarif bir tasarımla beraber şahane bir seçim olacaktır.

Ayçiçeği Buketleri 

Ayçiçeklerinin canlı ve güneşi andıran görüntüsü ile enerjik gelin buketleri için oldukça doğru bir tercihtir. Vintage bir tasarımla, kapalı düğün mekânları için oldukça şık ve zarif gelin buketi tercihleri arasında yer almaktadır.

Lilyum Buketleri 

Lilyum zarif ve sade duruşuyla, gelinin masumiyeti birleşince ortaya olağanüstü bir güzellik çıkacaktır. Lilyumlardan oluşturulmuş gelin buketi aranjmanları günün anlam ve önemini belirten oldukça şık ve temiz tercihler olacaktır.

Karışık Buketler

Renklerin canlılığı ve eğlenceli duruşu bir araya geldiğinde, enerjik gelinler için tercih edilebilecek şahane gelin buketleri ortaya çıkmaktadır. Yeşil bitkilerle ve rengarenk ve farklı kurdelelerle hazırlanmış gelin buketleri,olağanüstü güzellikteki gelinler için tercih edilebilecek buketlerin başında gelmektedir.

Gelin Çiçeği Renk Seçimi 

En özel ve anlamlı gün olan düğün günlerinde, tercih edilecek aksesuar arasında yer alan gelin çiçekleri özenle bir araya getirilmiş aranjmanlardan oluşmaktadır. Rengarenk çiçeklerle oluşturulan bu aranjmanlar, düğün günlerinin vazgeçilmez aksesuarlarının başında gelmektedir.

Mavi Gelin Çiçeği 

Son günlerde, oldukça revaçta olan mavi gelin çiçeklerinden oluşturulmuş buketlerdir. Beyaz gelinlikle beraber sofistike bir hava yaratacak olan mavi çiçekler, farklı çiçek türlerinin oluşturduğu aranjmanlarda sıklıkla görülmektedir.

Mor Gelin Çiçeği 

Asaleti temsil eden renklerin başında gelen mor renk, gelinliğin asaleti ile birleşince kusursuz bir şıklığa dönüşmektedir.En özel gününüzde tercih edebileceğiniz mor rengin hakim olduğu gelin çiçeği buketleri,gelin buketlerinde tercih edebileceğiniz renklerin başında gelmektedir.

Pembe Gelin Çiçeği 

Beyaz gelinliğiniz ile muazzam bir uyum sağlayacak olan pembe gelin çiçekleri, genellikle kamelya ve ortancalarda tercih edilen bu renk,kusursuz olmak istediğiniz bu özel günde sizin için oldukça uygun bir tercih olacaktır.

Turuncu Gelin Çiçeği 

Tercih edildiği her ortamda enerjiyi getiren turuncu rengi, bu özel günde de gelinlere eşlik ederek günün enerjisini arttıracak ve böylece anın tadını doyasıya çıkarmanıza sebep olacaktır. Turuncu gelin çiçekleri,görselliğinin yanında ortamdaki atmosferi olumlu yönde etkilemesi sebebiyle de gelinler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Beyaz Gelin Çiçeği 

Beyaz rengi,her daim temizliği saflığı ve masumiyeti simgelemektedir. Gelinliğin beyazı ve gelin çiçeğinin bu sade rengi birleşince, günün anlamına uygun olacak en doğru tercihler arasında ilk sıralarda yer alacaktır. Gelinin masum güzelliği ve çiçeğin şahane görseli birleşince, ortaya oldukça eşsiz bir görüntü çıkmaktadır.